Åpne i nettleser
Følg oss:
fb tw site
 
 
Logo
 
Londontown

london severdigheter

OPPDAG LONDON MED OMEGN

Vakre Little Venice
Like nord for Paddington ligger Little Venice. Denne vakre innsjøen der Grand Union og Regents Canal møtes, er hjem til en rekke med kafeer, puber og restauranter ved vannkanten. Herfra kan du ta en båttur eller følge slepebanen til fots og se hvordan den svingete vannveien krongler seg gjennom byens hjerte. Du kan ta turen nedstrøms forbi de sjarmerende Regency-gatene i Maida Vale og videre til Regents Park og så til Camden, eller følge denne fredelige korridoren oppstrøms vestover og nyte roen av vassdrag som gir deg følelsen av å være mangfoldige mil vekk fra gatelarmen i nærheten.
Warwick Avenue Undergrunnstasjon

Jump ombord en tradisjonell narrowboat i arbeid med avgang fra Little Venice, og nyt en uvanlig tur gjennom Regents- kanalen. Rundturen tar 1 1/2 time og vil bringe deg hele veien over nordvestlige London til Camdens hjerte. Ruten gir deg utsikt over noen av de flotteste husene i byen, Londons spennende husbåtsamfunn og det pulserende Camden Town.

The Waterside Café. Denne lekre flytende kafeen er det beste spisestedet eller for å ta seg en drink i en uvanlig plassering. Pittoreske Little Venice ligger blant plante- og dyreliv, og her kan du nyte en tradisjonell engelsk frokost eller lunsj, ettermiddagste, kaffe og kaker. Det er massevis av sitteplasser i det oppvarmede interiøret eller ute på kaia, perfekt for en avslappet pause. 
Les mer i vår blog

Oppdag London fra vannet
Den rikholdige historien og historiske landemerkene, inkludert Parlamentsbygningen og Tower Bridge, gjør at elven er en flott måte å se London fra et nytt perspektiv på. Det er flere elveturer tilgjengelige som passer alle kategorier, inkludert severdighetsturer med kommentarer, tematiske cruisereiser og kulinariske opplevelser.

Fantastisk elveutsikt
Når du har opplevd London fra bakken, kan du komme deg opp i luften og se ned på byen og dens berømte elv. Det er mange steder med panoramautsikt over London, fra eksklusive barer til åstopper, fra et enormt pariserhjul til Storbritannias høyeste bygning: The Shard

LES MER
 
 
Chelsea Flower Show London
CHELSEA FLOWER SHOW
Besök Downton Abbey stad där filmen är inspelad
HARRY POTTER
HARRY POTTER WEEKEND
 
Beyonce Konsert
 
konserter
 
David Gilmour  Konserter
 
OPPLEV MESSI LIVE
FOTBALL BARCELONA
 Besöker London under påsken
ZLATAN
FOTBALL PARIS SG
 
 
 

En tur ut av London - del 2

Brighton

1066 Country stammer fra tilknytningen til Slaget om Hastings i 1066 når normannerne beseiret de engelske styrkene og endret England for alltid. Dette året markerer det 950-årsju- bileet for slaget, og det er planlagt en rekke arrangementer.

1066 Country består i dag av byene Battle, Bexhill, Hastings, Pevensey og Rye. Området er blant de vakreste og mest historiske delene av kystområdet i Sussex.

1066 Country har også utviklet et utmerket rykte som et sted hvor man kan nyte god mat og drikke. Selv i løpet av den normanniske erobringen var Hastings et blomstrende fiske- og handelssentrum, og den opprinnelige havnen ligger dypt under dagens sentrum. I dag har Hastings den største strandfiskeflåten i Europa, noe som betyr at området spesialiserer seg på fersk sjømat, som går rett fra båten til tallerkenen i løpet av noen få minutter.
Det gamle fiskerkvartalet heter Stade, og befinner seg under klippen hvor det er en labyrint av små båthus. I nærheten ligger Jerwood-galleriet, som huser en prisbelønt samling av britisk kunst fra det 20. 21. århundret. Gallerikafeen har en terrasse med en fantastisk utsikt over stranden og en meny med delikat sjømat.

Hvert år arrangeres det flere store matfestivaler, hvor den mest kjente er Hastings Seafood & Wine Festival i september. Her kan de besøkende kose seg med deilig sjømat, lokale viner, gateunderholdning og live-musikk. Festivalen er konsentrert rundt The Stade og Rock-a-Nore Road i hjertet av gamlebyen, men flere bevertningssteder i Hastings kaster seg også på bølgen med spesialmenyer og underholdning.

Festivalområdet og salgsteltene på The Stade ved de historiske båthusene huser en rekke aktiviteter som fokuserer på mat og vin med den hensikt å tilby sjømat- og vin til personer som ønsker å prøve noe annet.

Rye Bay Scallop-uken i februar er en veldig god grunn til å besøke den vakre sjølandsbyen Rye, som har et flott utvalg av gamle hus, antikvitetsbutikker og en vakker havn. Muslingfestivalen består av en uke med smaksprøver, 
kokeklasser, presentasjoner og live-musikk. Muslinger serveres på mange forskjellige måter i lokale restauranter, hoteller og kafeer. Rye arrangerer også en Villsvinuke om høsten. Det finnes mange ville villsvin i skogene rundt Rye, og byen feirer dette med et omfattende program med arrangementer og menyer som inkluderer pudding, kjøtt, pølser og stuinger!

Rye huser også Webbe’s Cookery School, en nyskapende sjømat- og vinskole hvor du kan lage lokal mat og deretter kose deg med den fantastiske lunsjen du har tilberedt!

1066 Country har også klimaet og jorden som produserer de fineste vingårdene i Storbritannia, som Seddlescombe og Carr Taylor, som spesialiserer seg på sprudlende viner. 

Avstand til London
Det er lett å nå 1066 Country fra London ettersom det tar mindre enn to timer med tog fra Charing Cross eller London Victoria med Southern eller Southeastern Railways. 

Faktaopplysning
I løpet av de siste 1000 årene har England kun blitt invadert én gang – av normannerne som vant slaget ved Hastings i 1066.

Hastings og Rye er to av de fem originale havnene som ble etablert på 1100-tallet som hvert år pliktet å levere 57 skip som skulle stå til kongens disposisjon 15 dager hvert år. Til gjengjeldelse fikk byene forskjellige privilegier, som skattefritak 

Beste besøkstid
I september for sjømat- og vinfestivalen i Hastings. I februar for muslinguken i Rye Bay 

Flere tips "Ut av London" neste uke. Mange gode tips i vår London Blog og vår Facebookside

I vår Google+ kanal kan du også se mange spennende videoer fra London

 
 
del
 
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet  
De Skandinaviske Londonguider, Fagerliv 1, 2312 Ottestad
 
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
 
                                 
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet